VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Κόλαση από την ατμοσφαιρική ρύπανση το λεκανοπέδιο-Συνεχίζονται οι υπερβάσεις ρύπων από τη ΔΕΗ

ΔΕΗ-ΡΥΠΑΝΣΗΚατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα

Σε θάλαμο αερίων και αιωρούμενης τέφρας έχει μετατραπεί τις τελευταίες μέρες το ενεργειακό λεκανοπέδιο Κοζάνης- Πτολεμαΐδας- Φλώρινας, από τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που εκπέμπουν τα ορυχεία και οι λιγνιτικοί σταθμοί της ΔΕΗ, καθώς στο κόκκινο έχουν καθηλωθεί εδώ και μέρες οι δείκτες ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο χάρτη με τους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας του αέρα του Κέντρου Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Οι εκπομπές αιρούμενων σωματιδίων από τη λειτουργία των ορυχείων και των σταθμών της ΔΕΗ, σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες (άπνοια), έχουν δημιουργήσει μια εξαιρετικά αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους κατοίκους δεκάδων οικισμών της περιοχής, καθώς στο κόκκινο βρίσκονταν και σήμερα οι δείκτες ρύπανσης στους σταθμούς μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας στην Πτολεμαΐδα, τον Οικισμό της ΔΕΗ, την Μαυροπηγή και την Ακρινή, αλλά και στη Φλώρινα, το Αμύνταιο, τη Βεύη και τους Αναργύρους, αφού οι δείκτες χθες το μεσημέρι είχαν καθηλωθεί στο ανώτατο όριο δείχνοντας 10/10, ενώ στο κόκκινο ήταν επίσης χθες οι δείκτες στους σταθμούς της Ποντοκώμης και της Πεντραβρύσου δείχνοντας 9/10.

Το περιβαλλοντικό επεισόδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 17 Νοεμβρίου είχε τέτοια έκταση που οι δείκτες ρύπανσης έδειχναν πορτοκαλί μέχρι την Κάτω Κώμη όπου ο δείκτης έδειχνε 5/5, ενώ αντίστοιχες τιμές έδειχναν και οι σταθμοί στο Καρυοχώρι και τα Πετρανά και σε Κοζάνη και Κοιλάδα έδειχναν 4/10.

Η κατάσταση αυτή ώθησε έναν περιφερειακό σύμβουλο και έναν δημοτικό σύμβουλο να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, αφού παρά τη διαμαρτυρία του περιφερειάρχη Γιώργου Δακή η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε μείωση της παραγωγικής δραστηριότητά της, απλά αύξησε τις διαβροχές δρόμων.

Την μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν συγκεκριμένα ο περιφερειακός σύμβουλος Αντώνης Κύρινας, επικεφαλής του συνδυασμού «Εναλλακτική Δράση» και ο δ.σ. Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης, επικεφαλής του συνδυασμού «Κοζάνη, Τόπος να Ζεις».
Το μόνο ευτύχημα είναι ότι η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί από αύριο, με την αναμενόμενη αλλαγή καιρού, όπως δήλωσε στον «Π» ο υπεύθυνος για την αέρια ρύπανση του Κέντρου Περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top