VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συνεργασία με στόχο την εξαγωγή τοπικών προϊόντων και τη στήριξη επιχειρηματιών

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣΤη συνεργασία του Βαλκανικού Επιχειρηματικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων – Ποτών Εξωτερικού, επιβεβαίωσαν οι δύο πλευρές σε κοινή τους συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων στην Κοζάνη.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, οι δύο πρόεδροι παρουσίασαν τις ευκαιρίες που ανοίγονται μέσα από τη συνεργασία των δυο φορέων με σκοπό την προώθηση των παραγωγικών επιχειρήσεων του τομέα τροφίμων – ποτών για εξαγωγές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρών στη συνάντηση ήταν μεταξύ άλλων το προεδρείο του Βαλκανικού Επιχειρηματικού Κέντρου, και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων – Ποτών του Εξωτερικού, Αριστοτέλης Καρβέλας, όπως επίσης εκπρόσωποι ντόπιων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και έχουν εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο Σύνδεσμος των Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών του Εξωτερικού ιδρύθηκε με κύριο σκοπό την προώθηση και υποστήριξη των Ελληνικών Προϊόντων και υπηρεσιών στο Εξωτερικό, και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας γενικότερα και την προώθηση των Ελληνικών εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών σε Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης: «Κοινή επιδίωξη των δυο φορέων είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με σκοπό την προώθηση των παραγωγικών επιχειρήσεων του Τομέα Τροφίμων - Ποτών για Εξαγωγές στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Στον κ. Καρβέλα, έγινε μια ενημέρωση για τις παραγωγικές επιχειρήσεις τροφίμων -ποτών της περιφέρειας καθώς και αξιοποίηση του Συνδέσμου Ελλήνων Εισαγωγέων στο προσεχές διάστημα μέσα από κοινές δράσεις.

Ο κ. Αποστολίδης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον ίδιο, γιατί όπως τόνισε «η χώρα μας έχει μεγάλη ανάγκη από αυτή την στήριξη. Η ανεργία καλπάζει, με επίσημα και ανεπίσημα στοιχεία. Η γη μας είναι χρυσός και θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο συνεργασίας, ώστε να βοηθήσουμε τους επιχειρηματίες και να προωθηθούν τα προϊόντα τους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Δ.Σ. του Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε. κ. Αριστοτέλης Καρβέλας, αναφέρθηκε στην συνάντηση, η οποία στοχεύει πέρα από μια τυπική επίσκεψη και στο να δημιουργηθούν κοινές δράσεις. «Ο σύνδεσμος γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη ώστε το ελληνικό προϊόν να είναι ανταγωνιστικό, να πάρει την αξία που του αξίζει και να μην έρχεται σε δεύτερο ή τρίτο επίπεδο».

Τόνισε τη μοναδικότητα και αυθεντικότητα του ελληνικού προϊόντος, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία του Συνδέσμου, και τα ζητήματα τα οποία αγγίζει: Τη στήριξη του ελληνικού προϊόντος, την τιμή που του αξίζει. «Έχουμε βάλει στόχους να δημιουργήσουμε μια σειρά επαφών με εμπορικά και βιοτεχνικά επιμελητήρια της Ευρώπης και καλούμε τον δικό σας φορέα να συμμετέχει σε μια σειρά από αυτές της δράσεις».

Την δική τους εμπειρία κατέθεσαν πάνω στις εξαγωγιμότητα των τοπικών προϊόντων στο εξωτερικό ο κ. Μαυρίδης, εκπροσωπώντας το κτήμα κρασιών ΑΛΦΑ, όπως και ο κ. Πιτένης, με σαλάτες, επιχειρήσεις με παρουσία στις ευρωπαϊκές και όχι μόνο αγορές, όπου προωθούν προϊόντα τους σε καλές τιμές Όπως κατέληξε ο κ. Αποστολίδης, πέρα από την φέτα, τον κρόκο, η περιοχή έχει και άλλα προϊόντα που μπορούν και πρέπει να στηριχθούν στο εξωτερικό.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top