VIDEO:LIVE-AVLES.TV

K.O. Δ. Μακεδονίας ΚΚΕ: Σχέδιο για πλατύ άνοιγμα στην εργατιά της περιοχής


Για την προετοιμασία της Οικονομικής Εξόρμησης του ΚΚΕ από την Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του Κόμματος, ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τον Γιώργο Στραβού, μέλος του Γραφείου Περιοχής και Γραμματέα της ΝΕ Κοζάνης.


Τι πείρα βγαίνει από την εξόρμηση του καλοκαιριού και της προηγούμενης χρονιάς και πώς αυτή η πείρα αξιοποιείται στο σχεδιασμό της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης;

-- Με δεδομένη την οικονομική κρίση που μαστίζει τη λαϊκή οικογένεια, έχουμε επισημάνει την ανάγκη για πολύ μεγαλύτερο άνοιγμα των ΚΟ. Αυτό σημαίνει πρακτικά τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να απευθυνθούν σε περισσότερο κόσμο από προηγούμενες εξορμήσεις, να χρεώσουμε κουπόνια σε πολύ περισσότερους συντρόφους και οπαδούς του Κόμματος και να φτάσουμε σε όσο περισσότερους χώρους μπορούμε. Αυτό σημαίνει ότι τα καθοδηγητικά όργανα και οι ΚΟΒ, με μολύβι και χαρτί, καταγράφουμε όσο γίνεται περισσότερους οικονομικούς ενισχυτές στους οποίους θα απευθυνθούμε το επόμενο διάστημα. Επίσης στις ΚΟΒ που συζητούνται τα πλάνα, αρκετά κομματικά μέλη χρεώνονται αυξημένα πλάνα, αυξάνουν τη συνδρομή τους σε σχέση με αυτήν που έδιναν παλιότερα, ήδη δεσμεύονται από τώρα για τα κόκκινα μεροκάματα που θα δώσουν.

-- Πώς σχεδιάζει η Οργάνωση να εντάξει στην οικονομική δουλειά τους χώρους όπου ανάπτυξε δράση το προηγούμενο διάστημα;

-- Το κύρος του Κόμματος σε πολλούς εργασιακούς χώρους είναι αυξημένο στους εργαζόμενους, για τη συνεπή στάση που κρατάει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, ιδιαίτερα σε χώρους της ΔΕΗ, όπου η παρουσία μας είναι πολύ συχνή. Ετσι, σχεδιάζουμε μαζικές εξορμήσεις στα ορυχεία και στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ, στο λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Φλώρινας, να ζητήσουμε να ενισχύσουν το Κόμμα. Επίσης σχεδιάζονται εξορμήσεις στις βιοτεχνίες της γούνας και της επεξεργασίας δέρματος, στην περιοχή του Βοΐου, στην Κοζάνη και την Καστοριά. Υπάρχει η ανάλογη εμπειρία γιατί σε αυτούς τους χώρους γίνονται πολύ συχνές εξορμήσεις σε κάθε κινητοποίηση, ή απεργία, ή όποια δραστηριότητα του Κόμματος. Υπάρχουν παραδείγματα από εξορμήσεις σε σχολεία της Πτολεμαΐδας, που όλοι οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται και όταν βγάζουμε το κουπόνι του Κόμματος μας ενισχύουν, επιδιώκουμε αυτό να γενικευτεί στο σύνολο των σχολείων της περιοχής.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top