VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επίσκεψη της Γενικής Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη στην 27η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κα Catherine Kay, υποδέχθηκαν στο Διοικητήριο του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2011 ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Χρήστος Σάββας, και ο Πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου, κ. Παναγιώτης Αποστολίδης, καθώς και μέλη της διοίκησης των δύο φορέων, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε με την ευκαιρία της λειτουργίας της 27ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας.

Οι Πρόεδροι των δύο φορέων περιέγραψαν διεξοδικά στην κα Kay τους κύριους επιχειρηματικούς κλάδους του Νομού και της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εν γένει και τη δυναμική που αυτές αναπτύσσουν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η Χώρα και η περιοχή μας.

Δεν παρέλειψαν ακόμα να τονίσουν ότι η μεγάλη συμμετοχή εκθετών στην εφετινή εκθεσιακή διοργάνωση οφείλεται, αφενός μεν στην «επιθετική» πολιτική που αναπτύσσουν οι υγιείς επιχειρήσεις κόντρα στη δύσκολη συγκυρία που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειά τους, αφετέρου στον έγκαιρο και άρτιο εκθεσιακό σχεδιασμό και στην άψογη διοργάνωση από πλευράς διοργανωτών της έκθεσης που μετά από 27 έτη λειτουργίας, δίκαια θεωρείται ως η μεγαλύτερη και πλέον επιτυχημένη περιφερειακή έκθεση της Χώρας.

Ακόμα αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που έγινε να επισκεφθούν την έκθεση Βαλκανικές εμπορικές αντιπροσωπείες, δεδομένου ότι κύριο μέλημα των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τα άλλα Επιμελητήρια και των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας) , παραμένει η κατάκτηση περισσότερων νέων αγορών. Τα τοπικά προϊόντα, τόνισαν οι Πρόεδροι, είναι σε θέση να φτάσουν και στις αγορές των Η.Π.Α., όπου ήδη πολλά από αυτά κατέχουν περίοπτη θέση, όπως τρόφιμα και ποτά, και στο σημείο αυτό ζήτησαν τη συνδρομή της Γενικής Προξένου προκειμένου Αμερικανοί επιχειρηματίες να επισκεφθούν την περιοχή μας για να γνωρίσουν σε προκαθορισμένες συναντήσεις τα προϊόντα που παράγονται από τοπικές επιχειρήσεις.

Η Γενική Πρόξενος υπέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα τοπικά προϊόντα και ζήτησε να μάθει το μέγεθος των εξαγωγών που πραγματοποιούνται από τη Δυτική Μακεδονία στη χώρα της, όπως και για επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να εξάγουν προϊόντα από όλους τους κλάδους που αναπτύσσονται στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων εκτός των τροφίμων – ποτών και του κρόκου, του μαρμάρου Τρανοβάλτου, των γουναρικών Σιάτιστας κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τη γενική ενημέρωση που της έγινε ξεναγήθηκε σε όλα τα περίπτερα της Έκθεσης από τους Προέδρους του ΕΒΕ και τους Εκθεσιακού Κέντρου. Μετά το τέλος της ξενάγησης συνεχάρη θερμά τον κ. Σάββα και τον κ. Αποστολίδη, δηλώνοντας κατενθουσιασμένη για το επίπεδο της έκθεσης καθώς και την ποικιλία και ποιότητα των εκθεμάτων. Αναφερόμενη επίσης στην άριστη συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, τόνισε ότι θα μεταφέρει τις εντυπώσεις της σε επιχειρηματικές οργανώσεις της χώρας της με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση αμοιβαίων επιχειρηματικών συνεργασιών.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top