VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φελλί Γρεβενών:Με το μισό προσωπικό η φρούρηση των φυλακών

ΦΥΛΑΚΕΣ ΦΕΛΛΙΟΥΠλημμελής φύλαξη ελέω περικοπών σε νυχτερινά και αργίες

Την πλημμελή φύλαξη των φυλακών του Φελλίου Γρεβενών, καταγγέλλουν οι εξωτερικοί φρουροί του σωφρονιστικού καταστήματος, λόγω των περικοπών των δαπανών στη μισθοδοσία.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Χθες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης, πραγματοποίησε 24ωρη απεργία σε όλες τις φυλακές της χώρας, τονίζοντας ότι το 60% των οργανικών θέσεων των υπηρεσιών εξωτερικής φύλαξης είναι κενές. Ως εκ τούτου ορίζεται προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του παρόντος προσωπικού, το οποίο πάντως είναι ελλιπές.

Στις φυλακές του Φελλίου Γρεβενών, οι εξωτερικοί φρουροί καταγγέλλουν ότι «μειώθηκαν κατά το ήμισυ οι βάρδιες εξωτερικής φρούρησης τις νύχτες και τις αργίες, προκειμένου να γίνει περιστολή δαπανών της μισθοδοσίας». Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών, Γιώργος Δέλας, υπογράμμισε ότι «ενώ για την ασφαλή φρούρηση απαιτούνται 15 εξωτερικοί φρουροί στη βάρδια, ειδικά τις νύχτες, τις Κυριακές και τις αργίες μείωσαν το προσωπικό της βάρδιας στα οκτώ άτομα, με συνέπεια την πλημμελή φύλαξη των φυλακών».

Εξήγησε ότι «αυτό γίνεται για να μην καταβάλλονται οι μισθολογικές δαπάνες για τη νυχτερινή εργασία και για την εργασία τις αργίες». Πρόσθεσε ότι «η φύλαξη όλες τις μέρες και ώρες είναι ίδια. Προφανώς τίθεται θέμα ασφάλειας των φυλακών, όταν σε κάποιες βάρδιες περικόπτεται το μισό προσωπικό, στο όνομα της μείωσης των δαπανών».

Ο ίδιος συνδικαλιστής σημείωσε ακόμη ότι «υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον οπλισμό των εξωτερικών φρουρών που είναι παμπάλαιος. Μας έχουν δώσει ένα περίστροφο της αστυνομίας του 1940. Επειδή η δουλειά μας είναι επικίνδυνη και υπάρχει πραγματικά θέμα προσωπικής ασφάλειας, αρκετοί συνάδελφοι έχουν αγοράσει το προσωπικό τους όπλο. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα».

Να σημειωθεί ότι κατά τις μέρες της απεργίας, τόσο χτες, όσο και στη επικείμενη 48ωρη στις 4-5 Οκτωβρίου, δεν εκτελείται καμία μεταγωγή κρατουμένου στα δικαστήρια, εκτός και αν συντρέχει λόγος παραγραφής λόγω παρέλευσης του 18μήνου, ούτε στα νοσοκομεία, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή του κρατούμενου. Επίσης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δεν συμμετέχουν σε φρούρηση κρατουμένων στα δικαστήρια και δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών και συνηγόρων σε κρατούμενους σε νοσοκομεία.

Οι εξωτερικοί φρουροί των σωφρονιστικών καταστημάτων όλης της χώρας διεκδικούν προστασία του εισοδήματός τους, καθιέρωση ειδικού μισθολογίου και ειδικών επιδομάτων λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας τους, την άμεση καταβολή της δεδουλευμένης εργασίας για νυχτερινά και εξαιρέσιμα από το 2009 και εντεύθεν, καθώς και την εξαίρεση της υπηρεσίας από τον κανόνα 1 προς 10 στις προσλήψεις του δημοσίου.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top