VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Σιάτιστας για το αιολικό πάρκο στο Μπούρινο

AIOΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟΣυνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι της Σιάτιστας, ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Μπούρινο, καθώς θεωρούν ότι θα καταστραφεί το τοπίο σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης Πολιτών Σιάτιστας, προχωρά σε κινητοποίηση και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην πορεία προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στις 6 μ.μ., την ώρα που το περιφερειακό συμβούλιο θα συζητά το θέμα της εγκατάστασης των αιολικών μονάδων.

Πηγή:e-ptolemeos.gr

Τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 8 το βράδυ της Παρασκευής, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο της Σιάτιστας θα προβάλει την ταινία «Μπούρινος: Ένα παγκόσμιο μνημείο εκπέμπει SOS», προκειμένου να αναδειχθεί η μοναδικότητα της περιοχής και η οικολογική της σημασία, ενώ στη συνέχεια θα συζητηθούν τα μέτρα και η οργάνωση της κινητοποίησης της προσεχούς Δευτέρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει:

Η Επιτροπή Αγώνα της Κίνησης Πολιτών Σιάτιστας ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών μονάδων στο Μπούρινο, με αφορμή τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου (ώρα 18:00), καλεί σε κινητοποίηση όλο τον κόσμο της Σιάτιστας, προκειμένου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας, στην αλλοίωση των χαρακτηριστικών μιας περιοχής ιδιαίτερης οικολογικής σημασίας, προστατευμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ενταγμένη στο δίκτυο NATURA 2000, χαρακτηρισμένη ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

Αντιδρούμε στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωή μας, μιας και ο Μπούρινος είναι για τη Σιάτιστα ο μοναδικός θύλακας πρασίνου και η περιοχή από την οποία η πόλη υδροδοτείται επί σειρά ετών.

Αντιδρούμε στην απώλεια ενός συγκριτικού πλεονεκτήματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει την ατμομηχανή στη χάραξη οικοτουριστικής στρατηγικής.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, τους συνδημότες μας, τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους της Περιφέρειάς μας, να παραβρεθούν τη Δευτέρα 26/09/2011 στις 5:00 μ.μ. στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί προς την έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου και θα συζητηθεί το θέμα.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 23/09/2011, στο Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο Σιάτιστας και στις 8:00 μ.μ., θα προβληθεί η ταινία «ΜΠΟΥΡΙΝΟΣ: Ένα παγκόσμιο μνημείο της φύσης εκπέμπει S.O.S» και στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση για την προετοιμασία της παρουσίας μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Καλούμε λοιπόν όλο τον κόσμο να γεμίσει με την παρουσία του την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top