VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ»



«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ» ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Η «ενεργειακή πολιτική για τις λαϊκές ανάγκες» βρέθηκε στο επίκεντρο ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΚΕ στο Πνευματικό Κέντρο της Πτολεμαϊδας.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο υπεύθυνος του τμήματος οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης τόνισε ότι θα οδηγήσουν στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Καταθέτοντας τις θέσεις του ΚΚΕ για την έξοδο από την κρίση πρότεινε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, με κεντρική σχεδιασμένη παραγωγή, κρατική ιδιοκτησία στα βασικά μέσα παραγωγής και ενιαίο κρατικό φόρο ενέργειας, που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί έργα με βάση το σύνολο των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των μονοπωλίων.
«Η ημερίδα αυτή αφορά όσα έχουν γίνει έως σήμερα στον τομέα της ενέργειας, πως φτάσαμε στην υπάρχουσα δύσκολη κατάσταση και στο τι θα πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, με βασικό γνώμονα την υπεράσπιση των αναγκών της Εργατικής Λαϊκής οικογένειας» διευκρίνισε το μέλος του ΚΚΕ της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Αντώνης Τσάκωνας.
Το στέλεχος του ΚΚΕ επεσήμανε ότι υπάρχουν λύσεις που δεν εξαρτώνται μόνο από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Τρόικα, αρκεί να υπάρξει οργάνωση και ολοκληρωμένη στρατηγική για τις ανάγκες της εργατικής τάξης και με πρωταγωνιστή τον λαό.
«Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ταξικότητας της κυβερνητικής πολιτικής, που φέρνει το Φυσικό Αέριο για να παράξει ενέργεια, η οποία στοιχίζει διπλάσια τιμή από τον λιγνίτη, απαξιώνοντας την λιγνιτική παραγωγή της χώρας» υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσάκωνας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top