VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία στις 5 Οκτωβρίου


.

Η λήξη της χθεσινής τηλεδιάσκεψης κυβέρνησης - τρόικας, όπου οριστικοποιήθηκαν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα αφαίμαξης του εισοδήματος, μείωσης των μισθών, των συντάξεων και απόλυσης χιλιάδων υπαλλήλων μέσω της εργασιακής εφεδρείας, σήμανε συναγερμό στα συνδικάτα και το επόμενο διάστημα προβλέπεται γενίκευση των αντιδράσεων των εργαζομένων σε δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στα μέτρα γενικευμένης κοινωνικής εξαθλίωσης που προωθούν άμεσα κυβέρνηση και τρόικα.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συνεδριάζουν από κοινού σήμερα και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασίσουν 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου. Αύριο Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ) πραγματοποιούν 24ωρη απεργία αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις υποχρεωτικές μετατάξεις, ενώ και σήμερα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις εργαζομένων που τίθενται το επόμενο διάστημα σε εφεδρεία από φορείς του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

"Οι εργαζόμενοι της χώρας δέχονται άδικη, σκληρή, πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Γιʼ αυτό θα εκφράσουν για ακόμη μια φορά με άμεσο και αγωνιστικό τρόπο τη διαφωνία τους και τη διαμαρτυρία τους στην αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση κατʼ απαίτηση και εκβιαστική τακτική των δανειστών και των τροϊκανών", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ. Για σήμερα είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΓΣΕΕ και θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση των προεδρείων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που, όπως σημειώσαμε, θα καταλήξει σε απόφαση για κοινή απεργία, πιθανότατα στις 5 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ από την περασμένη Παρασκευή με απόφαση του Γενικού Συμβουλίου είχε ορίσει γενική απεργία στις 6 Οκτωβρίου, κατά συνέπεια μετά τη σημερινή συνεδρίαση θα μεταθέσει την απόφαση για απεργία μία ημέρα νωρίτερα.

Πηγή: Η ΑΥΓΗ

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top