VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Βοΐου 2011-2014

Συνεδρίασε σήμερα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βοίου η διεπιστημονική ομάδα έργου για τη σύνταξη σχεδίου επιχειρησιακού προγράμματος Δήμου Βοΐου 2011-2014.

Με το επιχειρησιακό σχέδιο θα προτείνεται ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το οποίο θα εξυπηρετήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον Κεντρικό Στόχο και τους Ειδικούς Στόχους για την ανάπτυξη του Δήμου Βοΐου

Στη συνάντηση αποφασίστηκε το περιεχόμενο, η μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα της μελέτης.

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο χωρίζεται σε δύο στάδια:

Ανάλυση της περιοχής: Καταγράφονται τα χαρακτηριστικά της περιοχής (φυσικό-γεωγραφικά, ιστορικά – πολιτισμικά) επισημαίνεται η κοινωνικό – οικονομική εξέλιξη της περιοχής, το θεσμικό περιβάλλον και η διοικητική οργάνωση. Καταγράφονται οι δημογραφικές τάσεις, οι οικονομικές επιδόσεις, τα χαρακτηριστικά του πρωτογενή – δευτερογενή – τριτογενή τομέα, τα φυσικά διαθέσιμα, οι τεχνικές κοινωνικές υποδομές, και η οικιστική οργάνωση της περιοχής.

Επέμβαση στην περιοχή :

  • Αναλύονται τα πλεονεκτήματα, οι αδυναμίες, οι ευκαιρίες και οι απειλές της περιοχής μελέτης.
  • Αξιολογούνται τα αναπτυξιακά προβλήματα και οι προοπτικές της περιοχής μελέτης ανά τομέα και εξειδίκευση κριτηρίων επιλογής της αναπτυξιακής στρατηγικής της περιοχής μελέτης.
  • Αναπτυξιακή στρατηγική και στόχοι – Προγραμματικό Πλαίσιο
  • Ανάπτυξη σχεδίου προγράμματος υλοποίησης – ορισμός αξόνων προτεινόμενων δράσεων.
  • Αναλυτική παρουσίαση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων.
  • Προσέγγιση του βαθμού εναρμόνισης των προτεινόμενων παρεμβάσεων για την περιοχή μελέτης.
  • Συνθετική προσέγγιση προτεινομένων αναπτυξιακών δράσεων.

Κοινή διαπίστωση της επιτροπής είναι η ανάγκη συμμετοχής των τοπικών φορέων, των δημοτών και κατοίκων του Βοϊου, οι οποίοι θα έχουν λόγο στην τελική διαμόρφωση του προγράμματος. Για το λόγο αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποσταλεί ένα ερωτηματολόγιο σε φορείς , το οποίο θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του Δήμου για να μπορεί όποιος θέλει να απαντήσει στις ερωτήσεις.

ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΟΥ

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top