VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η Μετακομιδή στα Σέρβια του ιερού λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης εκ Σερβίων



Με θρησκευτική ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια η πόλη των Σερβίων υποδέχτηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουνίου το ιερό λείψανο της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης της εκ Σερβίων. Πλήθος κλήρου και λαού με προεξάρχοντες τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο και τον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού κ. Βασίλη Κωνσταντόπουλο υποδέχθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Κυριακής το ιερό λείψανο που δωρήθηκε από την Μητρόπολη Άρτης.
Το ιερό λείψανο συνόδευε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιο και τον Δήμαρχο Άρτας κ. Ιωάννη Παπαλέξη ενώ στην τελετή συμμετείχε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος. Με την τοποθέτηση της ειδικής λειψανοθήκης εντός του Ιερού Ναού της Αγ. Κυριακής ξεκίνησε ο Πανηγυρικός Πολυαρχιεαρατικός Εσπερινός ενώ εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο.
Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνάτιου με τον τελευταίο να αναφέρεται εκτενώς στην ζωή και την δράση της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης η οποία γεννήθηκε το 1210 στα Σέρβια.
Αναφορά στις σχέσεις των δύο κοινωνιών, Σερβίων και Άρτας, έκανε και ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού κατά το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ του Σαββάτου στους επίσημους προσκεκλημένους. Ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε την σημαντικότητα, για την κοινωνία των Σερβίων, της μετακομιδής του ιερού λειψάνου ενώ επεσήμανε τη διάθεση των δύο δημοτικών αρχών Σερβίων – Βελβεντού και Άρτας να προχωρήσουν σε περαιτέρω συνεργασία στους τομείς των πολιτιστικών και εμπορικών συναλλαγών.
Επίσης ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται με στόχο «όχι μόνο την διατήρηση την ιστορικής και θρησκευτικής συνέχειας του τόπου αλλά και την αναβάθμισή της» με επίκεντρο τις παρεμβάσεις στην Βυζαντινή Κατροπολιτεία και σε θρησκευτικά μνημεία όπως είναι η Βασιλική των Σερβίων, οι Αγ. Θεόδωροι, ο Άγιος Κωνσταντίνος.
Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Κυριακής Σερβίων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητου και Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.
Λίγο πριν την αναχώρησή τους, οι τρεις μητροπολίτες και ο Δήμαρχος Άρτας, συνοδεύομενοι από τον κ. Κωνσταντόπουλο επισκέφθηκαν την Βυζαντινή Καστροπολιτεία και την Βασιλική των Σερβίων όπου και ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων κα. Χρυσάνθη Καραγιαννίδου.
Στις εκδηλώσεις του διημέρου για την μετακομιδή του ιερού λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας Βασιλίσσης Άρτης της εκ Σερβίων έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος οι βουλευτές Κοζάνης Αλέκος Αθανασιάδης, Γιάννης Βλατής και Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης Παναγιώτης Αποστολίδης.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top