VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φρένο σε αρχαιολογική ανασκαφή στο Ορυχείο Μαυροπηγής

ΑΝΑΣΚΑΦΗΑναβρασμός επικρατεί στην Μαυροπηγή, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, από το γεγονός ότι από τις 256 προσλήψεις της Αρχαιολογικής υπηρεσίας προκειμένου να διενεργηθεί σωστική αρχαιολογική ανασκαφή στο ορυχείο Μαυροπηγής, προσλήφθηκε ένας μονάχα άνεργος της Μαυροπηγής.

Πηγή:Πτολεμαίος

Η αρχαιολογική έρευνα γίνεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών όρων επέκτασης του ορυχείου Μαυροπηγής, το οποίο επεκτείνεται προς τον οικισμό και θα πρέπει να διενεργηθεί σωστική ανασκαφή από τους αρχαιολόγους στην ίδια γραμμή με το μέτωπο του ορυχείου.

Κι ενώ οι προσλαμβανόμενοι (συμβασιούχοι) στην Αρχαιολογική υπηρεσία θα πρέπει να αναλάβουν εργασία από Δευτέρα, άνεργος της Μαυροπηγής που δεν προσελήφθη, αλλά και η τοπική κοινότητα καταθέτουν εντός της ημέρας ένσταση κατά του διαγωνισμού, για τον αποκλεισμό των 9 από τους 10 ανέργους κατοίκους της Μαυροπηγής που κατέθεσαν αίτηση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαυροπηγής, Αναστάσιος Εμμανουήλ, «δεν τηρήθηκε το γράμμα του νόμου, που λέει ότι όταν τίθεται θέμα εργασίας σε λιγνιτωρυχεία ή σε λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στη μοριοδότηση το κριτήριο της εντοπιότητας, ενώ στο συγκεκριμένο διαγωνισμό της αρχαιολογικής υπηρεσίας έμπαινε μεν θέμα εντοπιότητας αλλά σε επίπεδο νομού Κοζάνης, με συνέπεια να προσληφθούν άνεργοι από διάφορα σημεία του νομού και να μείνουν εκτός οι 9 από τους 10 άνεργους της Μαυροπηγής που κατέθεσαν αίτηση πρόσληψης στο συγκεκριμένο διαγωνισμό».

Ο κ. Εμμανουήλ ανέφερε συγκεκριμένα ότι εκτός από την ένσταση που καταθέτει ένας από τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους που αποκλείστηκαν από το διαγωνισμό κατά των πινάκων και των όρων του διαγωνισμού, καταθέτει και ο ίδιος, ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, ένσταση κατά των όρων του διαγωνισμού της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στο ΑΣΕΠ και στο υπουργείο Πολιτισμού, διότι «το θέμα της εντοπιότητας αφορά κατοίκους της πληττόμενης περιοχής στην οποία έχει γίνει απαλλοτρίωση εκτάσεων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου έχει έρθει σε επαφή για το θέμα αυτό με τον δήμαρχο Σερβίων- Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο, καθώς αντίστοιχο θέμα δημιουργήθηκε τον Μάιο και με ανέργους της Ελάτης Καμβουνίων, οι οποίοι δεν προσελήφθησαν σε σωστική αρχαιολογική ανασκαφή στον αρχαιολογικό χώρο στη θέση «Λογκάς» εν όψει ότι η περιοχή θα καλυφθεί το επόμενο διάστημα από τα νερά φράγματος του Ιλαρίωνα. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στην περίπτωση της Ελάτης οι κάτοικοι απέτρεψαν με κατάληψη του αρχαιολογικού χώρου την έναρξη των εργασιών.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top