VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας:Εσωτερικοί τριγμοί με αφορμή τις επερχόμενες αλλαγές


TEI ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΤα σενάρια περί κατάργησης τμημάτων και λειτουργίας της σχολής ως βασικής ακαδημαϊκής μονάδας που θα αποτελέσει τη βάση για το νέο σύστημα εισαγωγής, σύμφωνα με τον καινούργιο σχεδιασμό για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει προκαλέσει μεγάλες εσωτερικές αναστατώσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιαίτερα στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Πηγή:ο Χρόνος
Το τελικό κείμενο του σχεδίου νόμου, όμως, του Υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει τις ριζικές μεταρρυθμίσεις και επρόκειτο να έρθει προς ψήφιση εδώ και αρκετό καιρό, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, με αποτέλεσμα να θεωρείται αμφίβολο αν κάτι τέτοιο θα προχωρήσει τουλάχιστον για φέτος.

Να σημειωθεί ότι λίγο καιρό πριν το ζήτημα της μεταφοράς της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στην Καστοριά ετέθη δημοσίως στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης με αφορμή το μικρό αριθμών εισακτέων των τμημάτων της Κοζάνης σε σχέση με το μεγαλύτερο εκείνων της Καστοριάς.

Οι ανακατατάξεις έχουν ήδη δημιουργήσει εσωτερικούς τριγμούς που αποτυπώνονται στο κείμενο που εκδόθηκε πρόσφατα από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το οποίο «το Συμβούλιο της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας αποφασίζει ομόφωνα και δηλώνει με την πιο απόλυτα σαφή θέση τη μη μετακίνηση της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας από την Κοζάνη. Στην περίπτωση δε που το ίδρυμα συρρικνωθεί (δηλαδή καταργηθούν κάποια τμήματα μεταξύ αυτών και εκείνα της Καστοριάς) το λογικό είναι να αποφοιτήσουν οι σπουδαστές και κατόπιν το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό να απορροφηθεί από τα τμήματα της Κοζάνης».

Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής του παραρτήματος Καστοριάςμ Πρόδρομος Γιαννάςμ απαντώντας με επιστολή του τονίζει ότι «η βιωσιμότητα και ανάπτυξη ενός Ιδρύματος που έχει αναγάγει την περιφερειακή συνιστώσα ως κεντρικό χαρακτηριστικό της ταυτότητας του μετονομάζοντας τον αρχικό τίτλο «ΤΕΙ Κοζάνης» σε «ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας» αναιρεί την ίδια την ταυτότητα του με την απαίτηση να συγκεντρώσει τις έδρες των δύο βιώσιμων σχολών του Ιδρύματος, της ΣΤΕΦ και της ΣΔΟ, στη Κοζάνη. Με βάση τα παραπάνω, η πρόταση μου εξειδικεύεται με την μεταφορά της έδρας της ΣΔΟ στη Καστοριά και ταυτόχρονα την μετακίνηση του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών από την Καστοριά στη Κοζάνη όπου εδρεύει η ΣΤΕΦ στην οποία ανήκει».

Σε κάθε περίπτωση με δεδομένο το νεφελώδες τοπίο που επικρατεί, αλλά και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε περίοδο συμπλήρωσης μηχανογραφικών είναι κρίσιμο και χρήσιμο οι όποιες επιλογές να γίνουν με γνώμονα τη βιωσιμότητα και την ελκυστικότητα ιδρύματος και τμημάτων και πέρα από μικροπολιτικές λογικές που θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον του ΤΕΙ.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top