VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πολιτική θύελλα εν μέσω πρωτοφανών μέτρων...

Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο

Τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απειλούν να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, την ώρα που το υπουργείο οικονομικών ζητά πίσω από τους φορολογούμενους τις επιστροφές φόρου, που μόλις εισέπραξαν !

Με το πολιτικό θερμόμετρο να βρίσκεται πολύ υψηλότερα από τα επίπεδα των καλοκαιρινών θερμοκρασιών, κλείνει η εβδομάδα. Οι εξελίξεις διαμορφώνουν ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση, στον απόηχο της εξασφάλισης της ευρωπαϊκής βοήθειας. Βοήθεια, η οποία όμως θα δοθεί με μια πολύ σημαντική προϋπόθεση:

ότι θα ψηφιστεί από τη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ο εφαρμοστικός νόμος, που το συνοδεύει.

Για να στεφθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να καμφθούν οι αντιδράσεις ήδη τριών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (της κυρίας Αράπογλου και των κυρίων Αθανασιάδη και Ρομπόπουλου), οι οποίοι απειλούν – ο καθένας για δικούς του λόγους – το νομοσχέδιο.

Λόγοι, οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με τα ακόμα σκληρότερα μέτρα, που γνωστοποίησε αργά απόψε το υπουργείο οικονομικών. Πολιτικοί παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι οι αντιδράσεις θα κλιμακωθούν μετά την ανακοίνωση μεταξύ άλλων ότι:

- Η συντριπτική πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών καλείται να πληρώσει ετήσιο τέλος 500 ευρώ, πλέον της ετήσιας εισφοράς.

- Ο χαμηλότερος συντελεστής για την επιβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας (το αφορολόγητο του οποίου μειώθηκε στο μισό, δηλαδή στα 200.000 ευρώ) διπλασιάζεται από 0,1% σε 0,2%.

- Τα τεκμήρια για τη χρήση περιουσιακών στοιχείων έγιναν ακόμα αυστηρότερα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τόσο τα πρώτα σχόλια από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονται ήδη για το σαββατοκύριακο στις περιοχές όπου εκλέγονται, καθώς και το κλίμα, που θα διαμορφωθεί τη Δευτέρα, με την έναρξη της συζήτησης για το μεσοπρόθεσμο.

Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθούν με έντονο ενδιαφέρον και οι δανειστές μας, σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και οι αγορές, η αντίδραση των οποίων το πρωί της 27ης Ιουνίου θα δείξει πολλά για το τι προεξοφλούν.
newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top