VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«Πράσινο φως» για την μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ

Μεγάλες αλλαγές στα πανεπιστήμια

Το πράσινο φως για την μεταρρύθμιση στα ΑΕΙ άναψε στην υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, το υπουργικό Συμβούλιο κατά την άτυπη συνεδρίασή του που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα, εγκρίνοντας, καταρχήν, τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Κατά την παρουσίαση της νομοθετικής της πρωτοβουλίας, η υπουργός Παιδείας επεσήμανε τη σημαντική συμβολή του πρώην υφυπουργού Γιάννη Πανάρετου και ανέλυσε διεξοδικά τις βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου και αποφασίστηκε αφού ολοκληρωθεί ένας ακόμη γύρος συζητήσεων με τους πανεπιστημιακούς φορείς, να συγκληθεί εκ νέου το υπουργικό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα για να το εγκρίνει και να κατατεθεί στην Βουλή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης δεν έγινε εκτενής συζήτηση, καθώς η εισήγησή της η υπουργός Παιδείας υπήρξε αναλυτική και εξήγησε πλήρως τις ουσιαστικές αλλαγές που επίκεινται. Αξιοσημείωτη ήταν η παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί βάρος στην επικοινωνιακή υποστήριξη των αλλαγών, καθώς πρόκειται για μία εκ των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων που προωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Η κ. Διαμαντοπούλου, μετά την λήξη της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την μεταρρυθμιστική της εγρήγορση και προχωρά σε μεγάλες αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση που είναι η ατμομηχανή της χώρας. Πρόκειται, συνέχισε, για σημαντικές αλλαγές που αφορούν ολόκληρη την κοινωνία, το μέλλον της χώρας, τον κάθε νέα και την κάθε ελληνική οικογένεια.

newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top