VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Λουκέτο στον ΕΛΓΑ λόγω απεργίας διαρκείας

ΕΛΓΑ

Καθολική συμμετοχή στο Υποκατάστημα Δυτικής Μακεδονίας

Νέκρωσε από την περασμένη Δευτέρα η υπηρεσία των ΕΛ.Γ.Α. στη Δυτική Μακεδονία, καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, συμμετέχοντας σε απεργία διαρκείας του κλάδου.

Στο υποκατάστημα της Κοζάνης η συμμετοχή στην απεργία είναι καθολική, απεργούν άπαντες και η υπηρεσία δεν λειτουργεί.

Πηγή:Πτολεμαίος

«Αγωνιζόμαστε για ΕΛΓΑ βιώσιμο, που να ανταποκρίνεται στον κοινωνικό χαρακτήρα που καλείται να έχει, ενάντια στα σχέδια για απαξίωση του οργανισμού», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του υποκαταστήματος Κοζάνης στον Σύλλογο Εργαζομένων ΕΛΓΑ», Μίλτος Τσιόκανος.


Ο εκπρόσωπος του σωματείου αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Ενδεικτικά σημείωσε ότι ο ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας διαθέτει μόλις 2 κτηνιάτρους για όλη την ακριτική περιφέρεια, οι οποίοι είναι αδύνατο να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ολόκληρης της περιοχής. Και ενώ το προσωπικό είναι ελλιπές, είπε ότι αναγκάζονται γεωπόνοι και κτηνίατροι να πηγαίνουν σε μακρινές περιοχές της χώρας, μέχρι την Κρήτη και την Πάτρα για να προβαίνουν σε εκτιμήσεις ζημιών.


Οι περίπου 25 εργαζόμενοι, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γεωτεχνικοί, κτηνίατροι και διοικητικό προσωπικό, δεν επαρκούν για την περιοχή που είναι βασικά αγροτική και κτηνοτροφική, σημείωσε ο εκπρόσωπος του σωματείου. Σα να μην έφταναν αυτά, όπως είπε, «έχουμε και απολύσεις, αφού η διοίκηση του οργανισμού προσέφυγε δικαστικώς για την αναίρεση των διορισμών 45 υπαλλήλων πανελλαδικά μέσω ΑΣΕΠ».

Διευκρίνισε ότι ήδη απολύθηκαν 16 προσληφθέντες με τον ΑΣΕΠ, καθώς η διοίκηση του οργανισμού κέρδισε το δικαστήριο, ενώ εκκρεμεί η απόφαση για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. «Με τον απεργιακό μας αγώνα τασσόμαστε κατηγορηματικά ενάντια σε κάθε απόλυση και απαιτούμε να διασφαλιστεί η εργασία όλων των συναδέλφων που πέρασαν με τον ΑΣΕΠ και ήδη είχαν πιάσει δουλειά», υπογράμμισε ο Μ. Τσιόκανος.


Ακόμη οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις μεγάλες περικοπές στα εκτός έδρας και στην χιλιομετρική αποζημίωση. Επισημαίνουν ότι με το νέο καθεστώς καθορίστηκαν μόλις 60-80 μετακινήσεις ετησίως, οι οποίες δεν επαρκούν ούτε για το πρώτο εξάμηνο του έτους, καθώς οι γεωτεχνικοί και οι κτηνίατροι βρίσκονται κάθε μέρα στην πιο απομακρυσμένη γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας. Μειώθηκε επίσης και η χιλιομετρική αποζημίωση σε 0,15 ευρώ ανά χιλιόμετρο, η οποία υπογραμμίζουν ότι δεν καλύπτει ούτε την βενζίνη, πολύ περισσότερο δεν υπολογίζονται η συντήρηση και οι γενικότερες φθορές των ιδιωτικών αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι.


Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων «η απεργία είναι διαρκείας και δεν θα σταματάμε τον αγώνα, αν δεν δοθεί λύση στα προβλήματά μας». Να σημειωθεί τέλος, ότι οι απεργοί περιφρουρούν καθημερινά τα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Κοζάνη, ενώ την συμπαράσταση στους απεργούς εξέφρασαν φορείς της περιοχής.


Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top