VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σύλλογος πολυτέκνων νομού Κοζάνης:Η κυβέρνηση απαξιώνει το θεσμό της οικογένειας

re

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙΜεγάλη αναστάτωση έχει επέλθει στις πολύτεκνες οικογένειες, αφού οι περικοπές στα επιδόματα και τις συντάξεις κάνουν τους πολύτεκνους να μιλούν για απαξίωση της πολιτείας στο θεσμό της οικογένειας.


Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των πολυτέκνων νομού Κοζάνης, Κυριάκο Ιωαννίδη, αυτοί που είχαν ένα ή δυο ανήλικα παιδιά έπαιρναν επίδομα που δεν έπεφτε πιο κάτω από αυτό της αντίστοιχης ισόβιας σύνταξης.

Πηγή:ο Χρόνος

Τώρα πλέον αυτοί που έχουν ένα παιδί θα παίρνουν 44€ κι εκείνοι με δύο παιδιά 88€ σε μηνιαία βάση.«Μας έκοψαν αναδρομικά από τον Ιανουάριο τα χρήματα που πήραμε με το παλιό καθεστώς».


Ο κ. Ιωαννίδης εκτιμά ότι τα επιδόματα των πολυτέκνων με δύο ανήλικα παιδιά θα καταβληθούν γρηγορότερα σε σχέση με αυτούς που έχουν ένα.Οι πολύτεκνοι προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της πολιτείας, εξαιτίας της περικοπής αυτής και διεκδικούν να επανέλθουν τα επιδόματά τους στην προηγούμενη κατάσταση.


«Το Μνημόνιο II προβλέπει και άλλες περικοπές κι εκεί θα κοπούν το λιγότερο το 80% των επιδομάτων των Ελλήνων πολυτέκνων και συνταξιούχων» δηλώνει ο κ. Ιωαννίδης.


Ένα ακόμα ζήτημα που προκαλεί πονοκέφαλο στους πολύτεκνους είναι οι αλλαγές στο σύστημα μετεγγραφών στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στις ειδικές κατηγορίες. Σύμφωνα με το Υπουργείο μετεγγραφές θα γίνονται μόνο στις περιφέρειες απ’ όπου κατάγονται οι φοιτητές.


«Ενώ στις άλλες περιφέρειες υπάρχει πληθώρα πανεπιστημιακών τμημάτων, στη Δυτική Μακεδονία και στα Ιόνια δεν υπάρχουν πολλά τμήματα. Κι εδώ θα προσφύγουμε νομικά» δηλώνει ο Πρόεδρος των πολυτέκνων.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top