VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα


Λεπτό προς λεπτό καταγράφουν τις εξελίξεις τα διεθνή ΜΜΕ

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ οι εξελίξεις στην Ελλάδα

Λεπτό προς λεπτό παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα τα ΜΜΕ του εξωτερικού, καταγράφοντας την πρωτόγνωρη 48ωρη απεργία, τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως το θρίλερ για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

"Γενικός συναγερμός για το δημόσιο χρέος", γράφει το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Monde", συνδυάζοντας το ελληνικό πρόβλημα με τον κίνδυνο στάσης πληρωμών στις ΗΠΑ και τον ογκούμενο δημοσιονομικό κίνδυνο της Γαλλίας. Η ηλεκτρονική σελίδα της γαλλικής εφημερίδας -όπως και όλων των μεγάλων ΜΜΕ- ενημερωνόταν συνεχώς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις στο Σύνταγμα. Η αγωνία των Ισπανών μήπως "μολυνθούν" αποτυπώθηκε στο κύριο θέμα της "El Pais", που αφορά το γαλλικό σχέδιο για διακράτηση του 50% των ελληνικών ομολόγων και την ωρίμανσή τους σε διάστημα 30ετίας.

"Η αστυνομία ρίχνει δακρυγόνα στους διαδηλωτές", τόνιζε η ιστοσελίδα του CNN, την ώρα που η αντίστοιχη του BBC πρόβαλλε ως πρώτο θέμα τη βίαιη εκτροπή των διαδηλώσεων κατά του πακέτου λιτότητας. Σε περίοπτη θέση φιλοξένησαν και οι "New York Times" τη "διήμερη απεργιακή κινητοποίηση κατά των μέτρων λιτότητας", την υπερψήφιση των οποίων χαρακτήρισαν "κρίσιμη για την εκταμίευση της διεθνούς οικονομικής βοήθειας".

Μεταξύ άλλων τα γεγονότα κάλυψαν (και καλύπτουν) εκτενώς οι "Financial Times", το Al Jazeera, η "Deutsche Welle" και το "Spiegel". Το γερμανικό περιοδικό, που... κήδεψε προσφάτως το ευρώ με την ελληνική σημαία, δεν έκρυψε την αγωνία του για την έκβαση της κοινοβουλευτικής μάχης. Oσο για την "Deutsche Welle", επικεντρώνεται στην "έκκληση του Γ. Παπανδρέου προς τους βουλευτές του για έγκριση του πακέτου λιτότητας την ώρα που οι διαδηλώσεις γίνονται βίαιες".

ethnos.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top